Search This Blog

tak pasal pasal jadi doktor cinta online

By 12:12:00 PM ,

Cinta itu seperti kentut. Kadang-kadang sukar untuk melepaskan dan dilepaskan. Kadang-kadang melegakan. Kadang-kadang membuatkan hati kita berasa sakit. Acewahhh bermadah pula. Dah la bagi perumpamaan cinta dengan kentut =.=

tak pasal pasal jadi doktor cinta online

tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Gara-gara 3 entri tentang 'cinta' yang paling famous dalam blog saya:


Saya dah jadi macam doktor cinta dah haha. Kekadang ada orang yang tanya tentang permasalahan mereka berkaitan dengan kekeliruan cinta ni. Kekadang ada yang cerita tentang kisah mereka. Kekadang ada juga yang meluahkan perasaan. Sampaikan saya rasa saya tak layak pun sebenarnya nak jawab soalan-soalan mereka ni sebab saya pun bukannya pakar sangat tentang perasaan lelaki dan perempuan ni. Cuma boleh la sikit-sikit. Hee.

Walaupun saya pernah jadi matchmaker kawan-kawan saya, tapi itu tak bermakna saya dah hebat dalam bab-bab cinta ni kan. Tapiii.. dah orang tanya pendapat bagi masalah mereka kan, kita jawab je la. Saya bantu apa yang patut. Tolong menyelesaikan kekusutan dan kecelaruan mereka-mereka yang sedang mencari jawapan sebenar. Selebihnya berserah je pada Allah hehe.

Antara soalan-soalan di bahagian komen entri:

Kalau dia lambai kita. Pastu kalau kita lepak dekat taman dekat ngan dia. Bila kita nak pergi dia cakap bye bye ke. Itu di panggil suka kita ke?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Kalau budak lelaki suka sangat cari gaduh dengan perempuan sampai bertumbuk-tumbuk tanpa belas kasihan (kadang-kadang ada). Bencilah. Dia asyik cari pasal kat saya sorang je. Tu yang pelik.
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Kalau lelaki dia pandang kita. Pastu lepas kita nampak dia pusing cepat-cepat, itu dikira ke?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Nak tanya kalau nama kita terkenal di antara kawan-kawan dia, means apa ye?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Saya ada kawan lelaki yang memang suka cari gaduh dengan saya. Bila saya marah dia mesti dia whatsapp saya minta maaf. Saya pun maafkan lah dia sebab tak sampai hati nak marah lama-lama sebab saya pun ada rasa kalau dia tak kacau saya, saya rasa macam something missing. Persoalannya sekarang adakah saya suka dia??? And adakah dia suka saya?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Nak tanya pendapat.

Saya ada classmates ni dia pendiam dan pemalu pada awalnya dia tiba-tiba kirim salam kat saya. Dan bila saya minta tolong settle kan prob subjek di group Whatsapp dia yang tolong. Kami tak pernah berborak face to face. And lately ni kawan-kawan dia selalu sakat dia ngan saya dan ada juga kawan dia cakap dia suka saya tapi dia suka cari gaduh dengan saya. Dia juga pernah bergurau yang dia nak meminang saya. So, saya nak tanya pendapat. Dia suka saya ke?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Ada sorang hamba Allah ni.. selalu cari alasan nak jumpa. Biasa cakap nak pergi mr.diy, nak beli barang bertukang. Selalu minta saya teman. Dah tu buat-buat tak biasa dengan area tempat kerja saya. Kalau jumpa, dia tak bercakap pun, dingin je. Tapi yang hairannya selalu ajak saya teman pergi mana-mana. Dim gai?
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
tak pasal pasal jadi doktor cinta online
Haaa itu lah antara soalannya. 

ENTAH APA-APA KAN SAYA REPLY KOMEN DORANG? hahahaha. Apa-apa pun I'll try my best to answer their problem :P

Okay.. Daaa~!

You Might Also Like

5 comments

  1. Alhamdulillah...bantu setakat yang boleh...amin..

    ReplyDelete
  2. Tak membantu takpe. At least, bg pendapat...

    ReplyDelete
  3. bgs2 nih...sbb pngalaman orang berbeza2...

    ReplyDelete
  4. hihi. setiap orang mesti pengalaman berbeza kan? tu yg konpius tu. sbb mek dlu klau suka ckp suka je. klau tk suka tk yah layan. hahahahah

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.