yesss! berjaya letak iklan adsense di tengah entri blog.

by - July 25, 2017
Duluu saya pernah buat tutorial cara-cara letak iklan adsense di tengah entri blog. Tapi, ramai yang complain kata tak jadi, ada error walaupun dah ikut step one by one. Saya tak tahu masalah mereka hadapi tu sebab time saya buat tutorial tu, okay je saya buat tak ada error pun. Nak dijadikan cerita, haritu blog sayidahnapisahdotcom ni bertukar template baru. Iklan adsense di tengah entri blog hilang. So, bila saya nak letak iklan adsense di tengah entri blog by following tutorial saya tu, it becomes ERROR bila preview theme. Tak boleh. Tak jadi. arghhhhh!

Serius tak tahu mana salahnya. Saya follow entri lama bro HH (HasrulHassan) pun jadi ERROR. Seteghesss pun ado sebab earnings adsense drop since iklan adsense takde di tengah entri blog. Until the day before yesterday...


yesss! berjaya letak iklan adsense di tengah entri blog.


letak iklan adsense di tengah entri blog.
yesss! berjaya letak iklan adsense di tengah entri blog.
FINALLYYY! Thanks a lot to Kak Mai (www.maisarahsidi.com), she detected which part in my tutorial yang kena improvise. Which part in my tutorial yang mana kena tambah step sikit so that ianya takkan jadi error.


Saya dah edit dah entri tutorial tersebut. Saya ada tambah sedikit step di No.6. So, korang boleh la cuba follow nine steps tersebut untuk letak banner adsense di tengah-tengah entri blog. Klik: Cara Memasang Iklan Adsense Di Tengah Artikel Blog. Saya buat entri tersebut sebaik dan semudah bahasa yang mungkin. Harap korang faham hahaha.

Goodluck kay! 

Kalau berjaya, habaq mai kat saya eh. Kalau tak berjaya pun beritahu saya hahaha. Sebab nak tahu korang stuck kat step mana. Kot-kot den boleh tolong kat mana-mana.

Oh, mungkin ada yang taktahu..


apa kelebihan letak iklan adsense di tengah entri blog?


The ultimate advantage of placing ads of adsense in the middle of entry is: meningkatkan earnings Adsense.

Mungkin ada yang kata.. "alaaa, sama je kan letak kat tengah-tengah ke, tepi ke, bawah ke, atas ke. Orang nampak, orang klik."

Eh yeke? Awak dah cuba ke belum? Cuba la awak buat dulu baru boleh komen ye dak? Hahaha.


You May Also Like

15 comments

  1. Tentu sangat beruntung kalau ada iklan adsense.

    Saya belum ada lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa bro.. Pelan-pelan kayu nanti sampai juga.. Tahniah kakcik semoga bertambah rezeki awak aamiin

      Delete
  2. akhirnya..moga bertambah-tambah earning adsense adik kc nanti. akak pun minta bantuan maisarah juga utk iklan di tengah entry...hehe

    ReplyDelete
  3. unni baru nk cari toturial pasal adsense kat blog

    ReplyDelete
  4. Tahniah tahniah... akak jelessss ni adsense x muncul2.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. Adsense tak luluskan lagi utk blog CR. Da request semula. Harap ada rezeki. Nti boleh guna tutorial ni. 😊

    ReplyDelete
  6. ehh..! siapa kata sama.. memang tak sama.. hehehehehee..
    iklan yang duduk tengah lebih menarik dan sedap mata memandang..

    tahniah KC, rajin2 menabung duit adsense tau.. :)

    ...

    ReplyDelete
  7. Wahhh lawanya watermark diaaaa hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wehhhp puji diri sendiri ke cmne hahaha

      Delete
  8. saya ada cuba letak iklan adsense ni dekat tengah tapi ada code html terkeluar, macam mana tu eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh yeke? banyak ke code yang terkeluar tu?

      Delete
  9. samala kite baru tukar template xtau sgt nk setting iklan adsense tue tp bila tukar template trus kuar 3 iklan kat tengah entri..seronok tengok...hihi

    ReplyDelete
  10. bestnyaaa. Google Adsense dah approved! <3

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p