TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Cara Tukar Duit Raya Baru di Mesin ATM Maybank 2019

by - May 30, 2019
Cara Tukar Duit Raya Baru di Mesin ATM Maybank 2019 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Dah tukar duit raya untuk tahun 2019 ni? Saya belum hahaha. Tak ingat dan tak sempat. Alaaa lagipun saya tak bagi duit raya kat orang pun kihkih. Bagi kat anak-anak buah je. Tu pun saya dah bagi advance haritu sebab raya pertama nanti tak jumpa. So, kira macam dah settle la tugasanku dalam memberi duit raya hehe. Tapi.. Dengar kata ada certain bank yang dah tutup kaunter tukar duit raya 2019. Tak sure bank mana. Maybe CIMB dan Maybank kot. So, korang yang belum berkesempatan nak tukar tu, copek copek la ye hehe


BACA JUGA:

And then tadi terjumpa satu post ni. Ada orang tukar duit raya di mesin ATM Maybank. Fuhlamak! Dapat duit baru RM10. Fresh baru cetak! Syok laa.

Saya baruuu je tahu tadi boleh tukar di ATM machine. Hmm rasanya baru dibina kot (?) Baguih la kan kalau ada sistem macam ni? Mudah, pantas dan mutakhir. Tibee haha

Patutnya bank lain seperti CIMB, Bank Rakyat, Bank Islam, Public Bank dan Hong Leong Bank kena buat macam ni juga. Dan buat banyak banyak. Baru senang kan. Tak payah beratur  panjang di kaunter bank dan boleh tukar pada bila bila masa sahaja. Tiada limit waktu pejabat.

Amboii suka hati aku je kan suggest. HAHAHA.
cara tukar duit raya baru di atm
tukar duit raya baru 2019 di mesin ATM | Gambar: Muhd Shukur

Cara Tukar Duit Raya Baru di Mesin ATM Maybank 2019

Oleh: Mohd Shukur

Mudahnya tukar duit raya di Maybank sekarang. Hanya di ATM Machine!
cara tukar duit raya baru di atm
cara tukar duit raya baru di mesin ATM | Gambar: Muhd Shukur
Mungkin ada yang tak tahu lagi, saya share cara tukar duit raya baru:

1. Pergi ke Maybank yang besar sikit (selected branch). Contoh gambar di bawah ialah Maybank Setia Alam. Ada 2 mesin ATM yang boleh dapat duit raya baru yang masih wangi.

2. Pilih ATM yang ada signage gambar 3 orang pakai baju melayu pegang duit raya tu (seperti di gambar).
cara tukar duit raya baru di maybank
cara tukar duit raya baru di mesin atm | Gambar: Muhd Shukur
3. Semua duit dalam mesin ATM tu ialah note RM10 duit raya baru. Tekan withdraw dan pilih amount.

4. Maximum amount per transaction ialah RM 300. So jika anda nak 60 keping note RM10 yang baru, kena buat dua kali.
cara tukar duit raya baru di bank
cara tukar duit raya baru 2019 | Gambar: Muhd Shukur
5. OK mudahkan? Sarung angpow boleh minta kat brother yang jaga kaunter depan tu. Mula-mula dia kata dah habis. Biasalah.

Lepas tu apa lagi.. cakaplah, "Saya faham dah dekat nak raya ni memang sarung angpau banyak dah habis... tapi bang, saya ni nak gunakan sarung angpau tu untuk.........."

(haa..sambung sendiri la... takkan itu pun nak ajar, nampak sangat tak datang training letew ).

HAHAHA hadehh.

Semoga bermanfaat~!

Till next time, daaa~ wassalam! :)


You May Also Like

3 comments

  1. ray ade dengar last year pasal ni tp x pernah try sendiri. maklum sbb x bg duit raya lg kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dah lama ke benda ni? kc sorang je ke baru tahu? huwaaaa hahaha *gelak malu

      Delete
  2. baru tahu jugak ni. hahaha. canggih dh skrg.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p