TIPS MUDAH DIET - Kevin Zahri

by - May 20, 2015

TIPS MUDAH DIET MALAYSIA - Kevin Zahri

1) Makan lah nasi (tapi segenggam sekali makan )

2) Makan kerap ( untuk elak nafsu makan )

3) Pastikan ada serat ( kawal nafsu makan )

4) Tahu keperluan kalori (ramai fail yang ni )

5) If nak, 1/2 air manis 

6) Makan antara hidangan (again, kawal nafsu tu)

7) Minum air kosong (tak tahu banyak mana. Janji urin jernih)

8) Protein in every meal (sekali lagi,bantu kawal nafsu)

9) Tak perlu diet gila-gila (amalkan kesederhanaan)

TIPS MUDAH DIET - Kevin Zahri



Empunya badan ni pun kena diet gak. Tapi tak mampu tak makan nasi haha. Yang sekarang ni istiqamah pun yang minum air kosong tu. Sehari tu kalau rajin , boleh je minum sampai 3 liter lebih. Al-maklum lah berat badan pun kena minum air yang banyak. Orang kata kalau nak tahu berapa liter kita nak minum. 25kg untuk satu liter. So, kira lah sendiri berapa yang harus diminum ye. 

Jom terjah entri yang best ni!

PERSONALITI DAN DIET MENGIKUT JENIS DARAH


TIPS DIET YANG BETUL


CARA MENGECILKAN PUNGGUNG DENGAN CEPAT





You May Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p