http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Boleh ke buat pembedahan buang tahi lalat?

By 8:00:00 PM , , , , ,

Boleh ke buat pembedahan buang tahi lalat?

Boleh ke buat pembedahan buang tahi lalat?
credit to : www.petuanenek.com


Petang semalam tengok TV astro Al-Hijrah ada rancangan bicara mufti. Dr Zulkifli yang bagi ceramah semalam.

Lepas tu ada satu sesi Q&A ni. Antara salah satu soalan dia ialah "Boleh ke buat pembedahan buang tahi lalat?"

Ustaz Zulkifli pun jawab laa boleh buang tahi lalat jika tahi lalat tersebut boleh mendatangkan mudarat kepada diri sendiri. Jika tiada kemudaratan kesihatan, tidak boleh bedah buang tahi lalat kerana tahi lalat itu ialah kurniaan Allah kepada manusia (natural beauty). Tahi lalat jugak kata Ustaz ialah pemanis muka dan membawa seri kepada muka. 

Saya pun rasa orang yang ada tahi lalat di muka manis je. Cantik je. Takdelah buruk beno tahi lalat tu kan sampai ada orang ejek-ejek kan. Ke ada? Kalau ada yang ejek-ejek tahi lalat manis kita, buat dunno je. Dengki la tu. Jealous la tu. Cemburu la tu hahaha. Avoid the negativity :D

Ada lagi satu soalan ni tau~

"Perlu ke ganti puasa bagi orang tua kita yang nyanyuk?"

Jawapan : Tak perlu ganti puasa jika sudah bayar fidyah. Bayaran fidyah - satu cupak berasa satu hari. 

Sekian wassalam :)

Entri lain yang menarik :



You Might Also Like

5 comments

  1. kan ade jenis tahi lalat yang besau tu kan. kadang2 ade je org ejek. smpai buat keyakinan diri kita tak de. kalau macam tu macam mne pulak ye kak kaysie? hehehe

    ReplyDelete
  2. tapi kalau kedudukan tahi lalat tu tak kena tempatnya kat muka ni kalau saya pun buang je..walaupun tak memudaratkan kesihatan.saya dulu ada tahi lalat kat atas bibir..tapi sebab ramai yang tegur macam kita ni lain dari yang lain terus saya buang..hhahha

    ReplyDelete
  3. Rasanya kalau benda tu memalukan pun, kita boleh buang. Kalau tak silap sayalah.

    ReplyDelete
  4. Saya pun ada tahi lalat di pipi. Setakat ini tak memudaratkan dan takda pulak yang ejek. Mungkin sebab kecik je tahi lalat tu, just nice di pipi..hahaha

    ReplyDelete
  5. teringin nak buang tahi lalat kat pipi. sebab bila tengok kat gambar kelaakr.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.