http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

sedihnya kena reject dengan adsense lagi. apa salah saya?

By 11:09:00 AM , ,

sedihnya kena reject dengan adsense lagi. apa salah saya?


Memang setiap hari saya bukak Gmail, setiap hari ushar adsense ada email ke tak. Last adsense email haritu- 3 March 2016. Lepastu tunggu punya tunggu punya tunggu..

Semalam bukak-bukak Gmail ada 1 email dari adsense ! Yeay yeay!

Ingatnya berita baik rupanya.. ku sangka panas hingga ke petang rupanya 
hujan kilat guruh di tengahari.. sobsob

Kena reject. Lagi. Adsense tak approve application saya.

Alasannyaa..


Alasan kena reject : Insufficient content.

Dan saya tak faham apa yang tak cukupnya. Dari haritu.. Demi adsense, saya cuba buat setiap entri panjang lebih 300 words. Ada yang lebih 500 words. Kecuali entri join Giveaway takde lah nak buat word panjang-panjang kan. Tapi selain entri Giveaway, memang saya akan buat lebih 300 words untuk menepati syarat Adsense.

Tapi tu lah, kena reject lagi. 

Sitemap dah buat, disclaimer dah buat, Babab.net semua saya buang, linkwithin saya buang jugak, template pun dah tukar baru.. Referral pun saya tengok paling banyak dari Google.

So, saya tak tahu mana silap saya. Sifu Adsense saya-abe we pun tak boleh nak brain kenapa saya kena reject dengan Adsense.

Ke...
sebab bloglist saya ada lebih dari 1000 blog? Hmmmm...

Atau.. saya dan adsense memang takde jodoh? Sobsobbbb *nangis tepi bucu meja belajar*


Boleh baca juga entri:

Adsense ku ditolak untuk kedua kalinya
berkorban untuk sesuatu yang lebih baik. cc:Adsense
Kenapa Blog Perlu Ada Domain Sendiri?

You Might Also Like

15 comments

  1. tkpe , cuba lagi.. insyaallah dapat pnya. :)

    ubai tk pandai bab-bab adsense ni, tpi mungkin boleh cuba aplly teknik seo sikit, kot2 menjadi. hehe try and error :)

    kalau tak jadi, maaf lerr.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Byk alternative main lagi selain AdSense. Jgn putus asa.

    ReplyDelete
  3. Mmg cerewet adsence ni.. Tapi rezeki celah lain byk juga.

    ReplyDelete
  4. Saya kali ke 6, bru lulus adsense...

    ReplyDelete
  5. blog melayu susah nak approve rasanya kalau utk non hosted,Insufficient content sometime ada kaitan dgn template cuba try pakai default template yg blogger.com sediakan

    ReplyDelete
  6. Sabar ye.. Mungkin bukan rezeki KC dengan Adsense..

    ReplyDelete
  7. Kesiannya...tak pe belum rezeki lagi tu nampaknya. Cuma nak bagi hint skit, cuba semak Structure Data Testing Tool untuk blog awak dan perbetulkan (tukar template atau perbaiki). Nampak macam banyak error. Semoga membantu dan good luck.

    ReplyDelete
  8. 1st sekali kalau nak approve adsense ni, content alteast kena ada 50 blog post yang panjang 500-600 pp and gambar yang ori(semestinya). Time google adsense review sebaik-baiknya jgn letakkan advertising dlm website. plng penting (about us,privacy,contact us) selain itu, kena juga mempunyai sitemap. Saya dah lama da dpt adsense ni, tapi lepas seminggu kena banned sebab gatal sangat nak tekan iklan sendiri :P hehehe

    Btw, saya sedang buat blog baru dan nak start adsense blk. Kalau nak tau atau nak tanya apa-apa boleh hubungi saya di sini Gaya Hidup Sihat

    ReplyDelete
  9. takpe cuba lagi..orang cakap, rajin usaha, pasti berhasil..hehehe

    ReplyDelete
  10. Mmm.tak tau lah mungkin yang tengok blog awak ni robot kot.? apa kalau semua iklan buang sementara ,kalau dah approved pasang balik (>.<)

    ReplyDelete
  11. kurangkan makan cok lat sayidah....

    adsense alergik dengan coklat muahaha...sabarlah ada la kot yang tak kena tu...

    ReplyDelete
  12. Jgn sedih..byk opportunity lain. Insyaallah

    ReplyDelete
  13. settlekn la pa yg tak kena supaya adsense approve..

    ReplyDelete
  14. Barangkali bergantung kepada rezeki... kakak dulu main2 saja tekan2 mohon iklan google adsense (dalam hati kata... alaa bukan dapat pun), sehari kemudian dihantar balasan...diterima, tapi kakak tak tau nak buat apa... biarkan saja. Seminggu kemudian dihantar lagi mesej yang sama... akhirnya 'pandai-pandaikan' diri terima dan pasang iklan. Sabarlah yea... ada rezeki in shaa Allah...rezeki akan datang juga.

    ReplyDelete
  15. have tried Google Adense several times with different websites, blogs and changing contents. All the time they have rejected without a reason. Looking at Google search I have tried alternatives which was mentioned in this post. No use, from Infolinks I just earned 6 cents after one month. Unless the ads displayed are very attractive and good, no body will click, Most of the times, infolinks popup ad, people cut them as it is disturbing.
    So finally it is very difficult to earn single cent through internet. All are cheating and bogus.

    Regards
    Ashley Jones
    crazyask.com

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.