http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Jangan Kacau Lelaki Bila Dia Sedang Bad Mood

By 8:00:00 PM , ,

Bila lelaki sedang bad mood atau moody memang scary. Kita cakap sikit, dimarahnya. Nasihat sikit je, kita dijelingnya. Bila nak bawa berbincang, dia tak suka. Kacau dia sikit je, mulalah dia mendengus tidak selesa. Hmm so, apa la kita kena buat eh bila lelaki tengah bad mood?

Jangan Kacau Lelaki Bila Dia Sedang Bad Mood


Jangan Kacau Lelaki Bila Dia Bad Mood
Jangan Kacau Lelaki Bila Dia Bad Mood
credit foto: theatlantic.com

Biarkan. Biarkan dia keseorangan. Biarkan dia berfikir. Biarkan dia tenang dulu. Give him space. Jangan terlalu mendesak dia. Jangan kacau dia. Dia nak ruang dia sendiri untuk settle kan hati dia. Dia tak nak orang ganggu dia bila otak sedang runsing.

Lelaki ni kan sifatnya lebih ego daripada perempuan. So, bila kita mendesak ataupun terlalu banyak karenah bila dia tengah mood tidak baik, memang wrong timing. Bila kita terlalu menunjukkan sifat belas atau simpati kepada dia ketika bad mood, dia tak berapa nak suka. Bila kita terlalu banyak memberi cadangan atau solution kepada dia yang tengah bad mood sebab ada masalah, dia akan menjadi manusia yang pemarah. Kerana apa? Kerana lelaki ada sifat ego yang kuat.

Jika tidak diselesaikan dengan baik, boleh membawa pertengkaran dan pergaduhan besar. 

Jadi, biarkan dia. Let him be. Let him being alone for a while. Don't bother him. Kita cuba menjadi kita yang biasa. Seperti tiada apa. Jangan terlalu nampak yang kita ni terlalu risau kepada dia hingga menyesakkan dia. Act like nothing. Layan dia seperti biasa. Itu lebih baik dan lebih membantu dia.

You Might Also Like

2 comments

  1. hihi nice tips. betul tu, lelaki ni selagi boleh dia nk usaha settlekan masalah dia sorang2..

    ReplyDelete
  2. mmmm kan =..kalau time bad mood ni memang kita cakap apa je smua salah...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.