Total Pageviews

Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!

by - February 16, 2018
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Kebanyakan mesti dah bercuti kan sempena Chinese New Year ni. Ada yang balik kampung, ada yang berjimba dengan kengkawan dan pasti juga ada yang hanya goyang kaki di rumah menikmati cuti CNY yang ada hehe. Hmmm time cuti-cuti dan cuaca panas ni, best juga kan kalau pekena ice cream? Haritu saya ada jumpa satu resepi di Facebook. Resepi ice cream paling sedap dan paling senang nak buat! Well, saya tak cuba pun lagi resepi tersebut tapi saya boleh bayangkan kesedapan aiskrim homemade yang diperkatakan tu. Dan seriously teringin nak buat tapi tak ada kesempatan dan peluang lagi, but I want to share it first pada semua. 2 bahan sahaja diperlukan untuk buat aiskrim sedap ni tau!

Resepi Aiskrim Mudah dan Sedap

Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Bahan-bahan:
1. Air kotak
2. Freezer

Cara-cara membuatnya:
1. Masukkan air kotak dalam freezer
2. Bekukan semalaman. Jangan lupa potong bahagian atas kotak sebelum makan.
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
3. Siap!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Texture ais krim best sangat. Air kotak kan air nya pekat, jadi memang setiap gigitan dipenuhi dengan rasa yang mengembirakan ❤️ jimat , sedap & senang nak diurus!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Cara Paling Mudah Buat Aiskrim Sedap! 2 Bahan Sahaja Diperlukan!
Credit recipe & gambar: Neena Deen

Senang gilos kan nak buatnya. Sangat jimat masa, tenaga dan wang! Dan elektrik. hahaha. Tak perlu beli telur ke, coklat ke, bahan-bahan lain ke. Hanya memerlukan air kotak berperisa then masukkan dalam freezer. DONE!

Nanti kalau anak-anak buah saya balik, saya memang nak try bagi mereka rasa sekali. Nak beli yang air kotak coklat Dutch Lady. Mesti sedap! hehhee.

Selamat mencuba! Daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:


You May Also Like

11 comments

  1. Good idea Say.. Lepas ni sis gigih beli air kotak sebab nak buat ice cream ni al-maklum cuaca panas yang amat sekarang..

    ReplyDelete
  2. Hihi apesai la akak tak pernah try buat cara gini. Good idea kc. Nanti akak nak buat hehe.

    ReplyDelete
  3. why didnt i think of this before. boleh la buat stok aiskrim dalam peti

    ReplyDelete
  4. senang sangat & sedap tapi belum try lagi. Dulu masa kecik pun ada aiskrim macamni

    ReplyDelete
  5. selalu buat juga macam ni... ha ha ha

    ReplyDelete
  6. Serius tak pernah terfikir nak buat askrim camni.. hehe TQ

    ReplyDelete
  7. Wah.. simple sangat.. idea yg sgt bernas. Terima kasih ye

    ReplyDelete
  8. haha standby rm jew g beli bahan-bahan tu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p