30 GROUP BLOGGER DI FACEBOOK UNTUK PING ENTRI - sayidahnapisahdotcom 30 GROUP BLOGGER DI FACEBOOK UNTUK PING ENTRI
LightBlog

30 GROUP BLOGGER DI FACEBOOK UNTUK PING ENTRI

GROUP BLOGGER DI FACEBOOK UNTUK PING ENTRI


Terdapat 30 group blogger di facebook untuk ping entri :


4,610 members - KONGSI LINK BELOG

19,325 members - Sahabat Blogger

9,888 members - Blogger terhebad~!

12,864 members - BLOGGER AREA

2,660 members - SEMBANG BLOGGER

9,012 members - BLOGGER MALAYA. Aummm !!!

2,479 members - My Team Blogger

1,192 members - KAMI BLOGGERS TEGAR

3,466 members - KakiBLOGGER

134 members - Kelab Blogger Malaya

10,272 members - Geng Blogger Malaysia

4,872 members - Blogger 1 Malaysia

11,299 members - Share The Happiness

4,966 members - KOMUNITI GILA BLOG

24,665 members - KELAB BLOGGER

8,574 members - pOrt blOgger

9,886 members - Diari Sahabat Blogger

3,689 members - CUTE and TOP blogger

1,898 members - Blogger Malaysia

3,689 members - Blogger Kampung

9,003 members - Kelab Blogger Malaysia

434 members - Share blog anda disini

627 members - Malaysian Team Blogger

3,955 members - Hotspot Blogger

16,766 members - Fuh!! Blog

5,231 members - Kaki Blogger

14 members - Blogger

1,956 members - Kelab Blogger Emas Putih

6,718 members - Denaihati Network

360 members - Komuniti Blogger Aktif


Fuhhh habis senarai 30 group blogger di facebook untuk ping entri. Banyak lagi rasanya group blogger yang lain tetapi 30 group ni jelah yang saya join setakat ini. Hehehe.

Untuk yang baru nak join group-group blogger facebook di atas, cari sahaja group tersebut. Baca dulu description group tersebut. Jika rasa okay, klik JOIN. 

Ada sesetengah group yang memerlukan admin atau sesiapa sahaja members di dalam group tersebut untuk approve request anda terlebih dahulu. Jika situasi nya begitu, anda perlu tunggu hingga anda di-approve-kan, baru boleh ping entri.

Ada sesetengah group pula bila anda klik JOIN, automatik nya anda akan menjadi ahli group tersebut. Tidak perlu menunggu approve daripada sesiapa pun.

Ada sesetengah group pula .. Jika anda nak ping entri di situ ada syaratnya. Jika henda tahu syaratnya apa, boleh baca di description yang terletak di tepi atas belah kanan group. Boleh baca di situ atau di pinned post group tersebut.

Ohh apa kepentingan group blogger di facebook ni?


Kepentingan dan kebaikan nya anda boleh ping entri di situ seterusnya boleh menaikkan pageview (PV) dan unique views (UV) blog anda kerana kemungkinan besar untuk orang nampak entri yang anda ping di group-group tersebut. Justeru, trafik blog anda akan menaik dan blog anda akan semakin dikenali :)

Ohhh macam mana nak ping entri di semua group blogger facebook sekaligus?


Mesti penat kan nak ping satu-satu di 30 group di atas kan? Sangat take time nak ping satu-satu dan mesti penat kan. Saya faham apa perasaanya. Sakitnya tuh di sini kan haha. Ada caranya nak ping entri sekaligus di 30 group di atas. Caranya anda boleh baca di SINI .


Tutorial&tips blog lain yang menarik! :




Post a Comment

9 Comments

  1. Blog noobies noobies cili api cam saya pun mmg perlukan ini . Haha . Thanks for sharing

    ReplyDelete
  2. cik en rasanya ada lebih dri 15 group blogger kt fb

    ReplyDelete
  3. thanks 4 sharing :)
    byk jugaq yg sy dah join drpd group2 ni :)

    ReplyDelete
  4. nice one...usaha cari tangga kejayaan trafic

    ReplyDelete
  5. tq kc.. kak yoorin dah add on group ping tuu.. tinggal diorg approve je..hehe

    ReplyDelete
  6. ada yg KG dah join grup tu KC...

    ReplyDelete
  7. berpeluh juga request untuk join 30 group ni. Terima kasih kongsi.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p